Gotelé o gotejat

El gotelé sovint s'usa per amagar les imperfeccions de les parets

Pintura plàstica interior gironaEl gotejat o gotelé consisteix en aplicar una pasta específica a fi i efecte de que apareguin gotes o grumolls de material que i produeixin una superfície final d'acabat rugós o amb grumolls.

Un cop aplicat el gotelé, les imperfeccions en les parets queden molt més dissimulades.APLICACIÓ:
El gotejat comú es fa amb pintura al tremp. Opcionalment, es poden utilitzar pastes densificants a les quals s'afegeix una petita proporció d'aigua (amb més aigua s'aconsegueix una textura més fina), o bé pintures a la cola, ja preparades amb aquest fi. El gotejat es pot aplicar manualment amb una paleta, però el més habitual és aplicar-lo a uns 15-20cm de distància de la paret amb pistoles especials per gotelé, que incorporen un compressor per extreure el producte, poden regular el filtre per obtenir diferents grans o textures d'acabat.

També hi ha màquines manuals per aplicar gotelé denominades tiroleses: aquestes consisteixen en unes caixes de xapa amb rodets dentats, que expulsen la pintura accionant manualment una maneta. Finalment, existeixen rodets que aconsegueixen efectes de picat similars als del gotelé, i fins i tot es poden utilitzar tècniques casolanes, com aplicar-ho amb una escombra. La pintura per gotelé, en funció del seu rugositat o mida de grumolls, pot requerir entre 0,8 kg i 1,5 kg de material per m 2. Pot aplicar-se en una sola capa, o en dos seguint diferents direccions.

El gotejat se sol pintar posteriorment amb pintures plàstiques, de major durabilitat i més fàcils de rentar, encara que també és possible deixar-lo directament com acabat final. Una tercera opció consisteix a acolorir en massa amb tints afegits a la mescla, sempre que el to buscat no sigui excessivament fort. El temps normal d'assecat al tacte sol rondar entre les 2 i 4 hores.

 

Girona

  • Som a Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà. Realitzem feines de pintura a qualsevol població de la província de Girona.

Segueix-nos

Facebook i Twiter Pintors Girona al Facebook

Contacte

E-mail: info@pintorsgirona.com
Fax: (34) 972-52 02 25
Telephone: (34) 972-52 02 25
Adreça: Carrer de Sant Sebastià, 24 A
Sant Pere Pescador - 17470
Alt Empordà - GIRONA